نظارت تصویری

نظارت تصویری

سیستم نظارت تصویری :

نظارت تصویری در کاربرد عامیانه خود صرفا جهت مشاهده و بازنگری اتفاقات رخ داده استفاده می شود. ولی با اتصال این سیستم به سامانه کنترل تردد ، ارزش افزوده ای  بر آن وارد می شود. زیرا شما می توانید بر اساس تردد انجام شده زمان های مشخصی قبل و بعد از آن را بصورت سیستماتیک مشاهده کنید. استفاده از انواع سیستم های نصب و راه اندازی دوربین های مداربسته همچون آنالوگ، دیجیتال و یا ترکیبی و هم چنین هوشمند سازی این سیستم ها بسته به نیاز مصرف کننده، می تواند هر خواسته ای را مرتفع سازد.

انتخاب بهترین راهکار

مسلماً در شرایط متفاوت محیطی، انتخاب بهترین راهکار برای ایجاد بستر انتقال تصویر و ذخیره آن ها، علاوه بر صرفه جویی در هزینه های اجرای پروژه، می تواند عمر مفید عملکرد سیستم را تا حد چشم گیری افزایش دهد.

فراهم نمودن قابلیت مشاهده تصاویر از هر نقطه دلخواه و تعریف سطوح مختلف دسترسی طبق استاندارد های امنیتی و مبتنی بر پروتکل های خاص و امن و کد گذاری اطلاعات در زمان انتقال نیز از وظایف طراح سیستم خواهد بود.

خدمان قابل ارائه ویرا

لذا اکیداً پیشنهاد می شود در انتخاب مشاور خود تا حد ممکن دقت نموده و از مشاوران با تجربه جهت طراحی سیستم های نظارت تصویری کمک بگیرید.خدمان قابل ارائه شرکت مهندسی پیشگامان سپند ویرا در زمینه نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته به شرح زیر است:

  • طراحی
  • مشاوره
  • تامین کالا
  • نصب و راه اندازی
  • تعمیرات و سرویس و نگهداری

سیستم نظارت تصویری آنالوگ چیست؟

در خدمات نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته به دوربین هایی که توسط کابل تصویر کواکسیال به مرکز ضبط تصاویر متصل می شوند. دوربین های آنالوگ، و به سیستم نظارت تصویری که صرفاً مبتنی بر این دوربین ها طراحی و اجرا شود، سیستم نظارت تصویری آنالوگ گویند.

تاریخچه پیشرفت سیستم های نظارت تصویری

در گذشته تصاویر این دوربین ها بر روی نوار های مغناطیسی ضبط می شد. ولی با توجه به پیشرفت تکنولوژی و مقرون به صرفه نبودن این سیستم، در حال حاضر تصاویر آنالوگ توسط دستگاه DVR به دیجیتال تبدیل شده و ذخیره می گردد.
اجرای سیستم های آنالوگ برای پروژه های کوچک، مقرون به صرفه تر است. ولی با توجه به کیفیت محدود تصویر در این سیستم در مقایسه با سیستم دیجیتال، عدم امکان کد گذاری اطلاعات در هنگام انتقال و محدودیت در هوشمند سازی، در برخی پروژه های کوچک و متوسط نیز مجبور به استفاده از سایر سیستم ها خواهیم شد.

سیستم نظارت تصویری تحت شبکه یا IP CCTV چیست؟

IP CCTV نسخه دیجیتالی و مبتنی بر شبکه CCTV می باشد. سیستم های آنالوگ قدیمی از فرمت های تلویزیونی مانند CIF، NTSC، PAL و SECAM استفاده می کردند. در یک سیستم نظارت تصویری مبتنی بر IP، دوربین های تحت شبکه یا IP Camera اقدام به تصویربرداری و پخش آن بر بستر استاندارد پروتوکل اینترنت (Internet Protocol) می نمایند. اگرچه WebCam ها نیز همن کارکرد را دارند ولی اصطلاح IP Camera برای آن دسته از دوربین ها که در سیستم نظارت تصویری استفاده می شوند، به کار برده می شود. اولین دوربین تحت شبکه با نام Neteye 200 در سال 1996 توسط کمپانی اکسیس (Axis) معرفی گردید.

دیجیتالی نمودن تصاویر مزایای بسیاری به کارکرد سیستم های نظارت تصویری افزوده است که برخی از آنها عبارتند از:

1- اصلاح و بهبود الگوریتم جستجو در تصاویر
2- دستیابی به کیفیت های بالا در تصاویر از قبیل HD، Full HD و بالاتر.
3- توانایی در فشرده سازی تصاویر و استفاده از سیستم های ذخیره سازی کارآمد.


نظارت تصویری


افزودن امکان ارسال تحت پروتوکل شبکه نیز مزایای بیشتری برای سیستم های نظارت تصویری ایجاد کرده است:
  1. بهبود عملکرد مشاهده، ضبط تصاویر و کنترل آن به نحوی که با اتصال تجهیزات نظارت تصویری از جمله دوربین های تحت شبکه، از هر نقطه ای که به شبکه متصل شوید، می توانید تصاویر را مدیریت و مشاهده نمایید. در سیستم های نظارت تصویری غیر IP یا اصطلاحا آنالوگ، دوربین ها باید حتما به یک دستگاه مرکزی مانند DVR متصل می شوند. و سپس اقدام به مشاهده، مدیریت و ضبط آن می کردید. ولی در IP CCTV در هر نقطه ای از شبکه می توانید دوربینی را به شبکه متصل نمایید و از آن هم به صورت مستقل و هم به صورت متمرکز استفاده نمایید.
  2. ذخیره سازی تحت شبکه (IP Storage) امکان ذخیره تصاویر در هر نقطه جغرافیایی را فراهم می آورد. همچنین می توان از مفاهیم و استانداردهای ذخیره سازی در شبکه از جمله Redundancy و RAID که پایداری تصاویر ضبط شده و مقاومت آن در برابر آسیب، خرابی، پاک شدن و … را فراهم می سازد، استفاده نمود.
  3. توسعه پذیری سیستم نظارت تصویری: در IP CCTV توسعه سیستم بسیار سریع تر و با هزینه کم تری اتفاق می افتد. زیرا دیگر نیازی نیست هر دوربین به صورت مستقیم به دستگاه مرکزی متصل شود، بلکه در هر نقطه ای از شبکه امکان توسعه سیستم نظارت تصویری وجود دارد.

سایر مزایای استفاده از پروتوکل شبکه

  1. استفاده از تجهیزات استاندارد شده شبکه در ایجاد سیستم نظارت تصویری. در IP CCTV از تجهیزات استاندارد شبکه، چه در بخش پسیو (کابل، کانکتور، پچ پنل، پچ کورد و … ) و چه در بخش اکتیو (سوییچ، سرورهای عمومی، ذخیره سازها و … ) استفاده می شود.
  2. با استفاده از پروتکل های استاندارد wireless می توانید شبکه نظارت تصویری بی سیم ایجاد کنید.
  3. توسعه نرم افزارهای قدرتمند پردازش تصویر و استفاده از آن در بهبود کارکرد IP CCTV .
  4. انتقال امن تصاویر از دوربین بر روی شبکه با استفاده از پروتکل هایی مانند WPA، WPA2، AES و …
  5. استفاده از POE (Power Over Ethernet) و برق رسانی به دوربین از روی کابل شبکه.

برای استاندارد سازی IP CCTV در سال 2008 دو گروه تشکیل گردید:

1- PSIA (Physical Security Interoperability Alliance) که کمپانی های Honewell، GE و سیسکو در آن شرکت داشتند.
2- ONVIF (Open Network Video Interface Forum) که کمپانی های اکسیس، بوش و سونی آن را تشکیل دادند. هر دو گروه در سال 2009 اولین استاندارد خود را معرفی کردند. هدف از این استاندارد سازی اتصال تجهیزات شبکه کمپانی های متفاوت به یکدیگر می باشد.

استفاده از سیستم نظارت تصویری تحت شبکه دارای معایبی نیز می باشد که به برخی از آنها اشاره می شود:

1- هزینه بالای ایجاد اولیه سیستم: برای ایجاد سیستم و نه توسعه بودجه بیشتری نسبت به سیستم های قدیمی مورد نیاز است.
2- با توجه به افزایش کیفیت دوربین ها، پهنای باند زیادی برای انتقال تصاویر مورد نیاز است. به طور مثال با رزولوشن 480*640 پیکسل و 10 فریم بر ثانیه، هر دوربین به حدود 3 مگابیت بر ثانیه پهنای باند نیازمند است.
3- خطر هکرها برای نفوذ به سیستمتان را نباید نادیده بگیرید.